От х:

Днес в x:

Таня Атанасова -Амфитрита споделя с публиката новите си усещания в изложба живопис

    Името й е популярно като автор. Таня Атанасова -Амфитрита е известна на широката публика като иконописец. В новата си изложба, чието откриване е тази вечер от 17.30 часа в галерия „Форум“, тя показва друга част от авторските си търсения и споделяния. Изложбата й живопис е третата й самостоятелна изява.

    Освен като автор, който се развива, Таня Атанасова работи и с групи непрофесионалисти-деца и възрастни, които имат афинитет към изобразителното изкуство.

    Общуването с тях оказва влияние върху авторските й творби и учудващо за самата нея това споделяне й влияе в позитивна посока.

    Осъзнава, че дългите години на вглъбяване покрай иконопистта я е изградила малко или много като самотен автор. А сега общуването с различни хора на различна възраст й дава ново усещане за цветовете, за света като цяло, преоткрива самата себе си.

    „Работата с деца много ме разтоварва и ми действа позитивно. А работата с възрастни ми действа вдъхновяващо да рисувам нови неща“.

    Много от техниките в картините, с които се представя в галерия „Форум“ е пробвала заедно с учениците си, споделя авторката.

    Споделено. Може би точно това е най-подходящото мото на тази изложба.

    Изложбата на Таня Атанасова остава на вниманието на зрителите в галерия „Форум“ до 20-и юли.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини