От х:

Днес в x:

Картини на Даниел Русев от международни изложения са част от представянето му в галерия „Форум“

    Картини, участвали в международни изложби на акварелистите -в Първата олимпиада в индийската столица в Делхи и в биенале на акварела в Непал, са част от новата изложба, подредена в галерия „Форум“ в Хасково. Нейния автор е Даниел Русев. 15 живописни платна и 20 керамични фигури той показва пред публиката под заглавието „Всичко, което обичам“ .

    Картините акварел и масло показват натюрморт, пейзажи от любими негови места-от родно Хасково, от Родопите, от с. Горно Брястово.

    „Смисълът на тази изложба е да покажа всичко, което обичам да правя-това, което съм правил през годините и новото, по което работя напоследък-керамиката. За нея се запалих покрай моите ученици докато им давах упражнения в школата. Но любовта от детската школа се премести в моето ателие.“, сподели Даниел Русев. Той е откровен, че керамиката като възможност да се изрази го е омагьосала заради формата, възможностите за цвят и финалните резултати, които често са такива, че изненадват дори самия автор.

    Част от картините му са правени през последните години, но повечето са съвсем нови.

    „За първи път показвам неща, които много обичам и са били част от моята колекция, но сега решех да ги споделя с публиката. Обединяващото около изложбата е цветът, дори и в керамиката намирам живопис, въпреки че там преобладава формата. Но характерното за мен си остава цветът.“, казва авторът.

    Посланието на изложбата на Даниел Русев е за пролетното и ведро настроение, а също и  хората да намират повече време за всичко онова, което обичат да правят.
    Изложбата „Всичко, което обичам“ ще остане до края на април в галерия „Форум“.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини