От х:

Днес в x:

Снежана Генева показва картини с уловената пъстрота на природата

    Прекрасните си, напоени със свежест и оптимизъм картини показва за първи път в Хасково Снежана Генeва. Изложбата й "Безкрайна вселена", която съдържа 30 живописни платна, е подредена в галерия “Форум“.

    Снежана Генева е родена в град Батак, член е на дружество на художниците в град Пловдив. Ателието й е в Родопите и споделя, че от природата черпи вдъхновението за цветовете на картините. „Вдъхновявам се като гледам сега през пролетта как цветовете на полянката не си пречат, а си взаимодействат. Когато човек уважава природата, тя му дава най-верният отговор“, казва авторката.

    Снежана Генева има и други артисти в рода си. Тя се гордее и с радост споделя за своя братовчед -професора по скулптура в Академията за изящни изкуства в италианския град Карара Георги Филин. Той е среда малцината вторите, които имат разрешение от правителството на Италия да работи с мраморния камък, с който е творил Микеланжело. Получава тази привилегия, след като е отличен за пластиката си на забележителния Дюк Елингтън. Това се случва преди повече от десетилетие на форум в замъка, където големият композитор и джаз музикант е творил в Италия. Задачата на 45 талантливи скулптури е била да „вкаменят“ музиката му.

    След наградата и разрешението, които получава, професорът оставя своята „мраморна“следа в Италия чрез скулптурираната от него чешма с гравиран надпис на български и италиански, който гласи „Водата измива всичко, освен срама“.

    Красимира Славова

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини