От х:

Днес в x:

Владимир Запрянов празнува юбилей в Хасково с изложбата „От моите 60“

Изображение 1 от 2

    Един от именитите съвременни български художници -Владимир Запрянов се завръща в Хасково за нова среща с местната публика, пет години след последната си изложба в южния град.

    Роденият в Димитровград художник, чийто творчески път е силно свързан с години работа в Хасково, ще отбележи своя 60-годишен юбилей под тематичното мото „От моите 60“ в Деня на Хасково -8 септември. Освен картини, които вече е споделял с публиката,  Владимир Запрянов ще представи и съвсем нови платна. Едно от тях той довършва буквално в последните дни.

    През годините тематично и подходово промених картините си като стилистика и визия. Сега абстракциите ми са заменени с колажи, при които мога да смесвам различни реалности с моята характерна гама. В същото време внимавам крайния резултат да показва стил и вкус и това ми е предизвикателство, сподели авторът.

    Емоционалните му послания от последните две изложби в Хасково- за 50-ата му годишнина и за 55-ата следват своето продължение в живописните му платна за 60 -годишния юбилей.

    Те могат да бъдат видени в галерия „Форум“. Откриването на „От моите 60“ е в 17.30 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини