От х:

Днес в x:

Крос, творческа среща и концерти за Деня на Хасково, отмениха празнични фойерверки

Изображение 1 от 5

    Община Хасково отмени празничните фойерверки по повод националния празник 6 септември в знак на съпричастност с трагедията, сполетяла хората от Царево и населените места по Южното Черноморие. Концертът по повод Съединението на България започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите на наводненията в Царево.

    Вечерта продължи с изпълнения на невероятната Николина Чакърдъкова, Мария Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл.

    Заедно с тях на сцената бяха невероятните артисти от ПАНПТ „Китна Тракия“ и изненадата на вечерта Гайдарски състав „Караджата“ с ръководител Явор Бобев.

    Днес продължава празничната програма на Община Хасково за Деня на града – 8 септември.

    От 10:00 часа започва лекоатлетически крос „Ванко Дяков“. Стартът е в Димитровград, а финалът е в Хасково. От 12:00 часа ще има награждаване на победителите до паркинга пред хотел „Аида“.

    От 17:30 часа ще се проведе творческа среща с лауреати от Националния конкурс „Южна пролет“ 2023 г. в регионалната библиотека „Христо Смирненски“.

    От 18:00 часа ще започне концерт на Смесен хор „Родна песен“ и Камерен оркестър „Хасково“. Проявата е под мотото „Хасково, бъди благословен!“ и е посветена на 30 години от обявяването на 8 септември за Ден на Хасково и 20 години от откриването на Монумент „Света Богородица“, подход към Монумент “Света Богородица“

    От 20:00 часа на площадка „Спартак“ ще започне празничен концерт „Обич и песен“ с участието на звездите на българската естрада Мая Нешкова, Мими Иванова, Развигор Попов и Тони Димитрова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини