От х:

Днес в x:

Представиха пред хасковлии лауреати от националния конкурс „Южна пролет“

    Творческа среща с лауреати от Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ се проведе в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. Събитието бе организирано от хасковското „Сдружение за култура Хасково 2015“ със съдействието на Община Хасково и библиотеката. Мероприятието бе част от празничната програма на Община Хасково за Деня на града – 8 септември. То беше одобрено по Програмата за културни инициативи на кметството.

    Целта на срещата бе наградените през тази година лауреати да бъдат представени пред хасковската литературна общност, тъй като по време на награждаването през април нямаше достатъчно време да бъдат чути от обществеността“, каза Димитър Шалапатов - председател на „Сдружение за култура Хасково 2015“. Те бяха представени от хасковските литературни критици Недялко Бакалов, Петър Ванчев и д-р Ясен Калайджиев.

    За срещата дойдоха Мария Русева, която е победител в жанра „Литературна критика“ с изданието „Поетика на пътя в българската литература от 20-те и 30-те години на ХХ век“ и авторът Бюрхан Керим, който с книгата си „Лавандуловото момче“ получи бронзова статуетка „Пегас“.

    В конкурса „Южна пролет“ в жанра „Детска литература“ за най-добра книга бе избрана „Писмо от тамагочи“ на Анжелина Бъчварова, но тя не успя да присъства на днешната среща, тъй като е на почивка по Черноморието, където има затворени пътища заради наводненията. При творците на поезия журито беше отличило Велимир Макавеев за стихосбирката му „Сънища в градината“, но и той също не успя да пристигне в Хасково за творческата среща.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини