От х:

Днес в x:

Дискутираха преодоляването на неравенствата като ефект върху младежите и уязвимите групи

    Кръгла маса на тема “Преодоляване на неравенствата като ефект върху младежите и уязвимите групи“ по Проект „Сътрудничество за социална солидарност сред европейците“, (“COOPERATION”), финансиран по Програма за граждани, равенство, права и ценности (CERV) на Европейската комисия се проведе днес в зала „Хасково“. Дискусията е част от съвместен проект на Община Хасково с Европа Бери Турейн, Франция, Община Комотини, Гърция и Община Веспрем, Унгария.

    Заместник-кметът Мария Вълчева приветства участниците във форума и подчерта, че за поредна година Община Хасково успява да обедини около една актуална тема младите хора и да чуе техния глас. „Бъдете сигурни, че вашият глас ще бъде чут, а вашите идеи ще бъдат приети и реализирани“, увери младежите Мария Вълчева.

    „Хасково за мен е една от общините, в които мисълта за младите хора, за активното им включване в икономиката и обществения живот, са ясно забележими. Тази седмица в Брюксел организираме една от най-големите инициативи на ЕНП „Младежка седмица“ с над 800 участници от цяла Европа. Една от основните теми и тук, в Брюксел, е социалната солидарност на младите хора. За пореден път община Хасково е в крак с разговорите, които се водят в цяла Европа“, каза в обръщението си Ева Майдел и благодари за поканата да бъде участник в дискусионната среща.

    „Младежката безработица в Европейския съюз и България е два пъти по-висока от общото ниво. Това е огромен проблем, който изисква усилия от заинтересованите институции. Именно затова младите хора са една от целевите групи на Европейската комисия“, съобщи Андриана Сукова - заместник-генерален директор на Главна дирекция „Заетост, социални въпроси и приобщаване“ на Европейската комисия. „Това ни предизвиква да работим още по-интензивно, защото младите хора днес, ще бъдат активните хора през 2030 г. и те ще са в основата на развитието на нашите общности“, допълни тя.

    В дискусията се включиха още Митко Петров – заместник-областен управител на Хасково, представители на Областен информационен център Хасково, на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН), Общински младежки съвет Хасково, неправителствени организации, Младежки център – Хасково, Български младежки червен кръст – Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини