От х:

Днес в x:

Празнична литургия за Рождество Богородично в Деня на Хасково

    Празнична литургия бе отслужена по повод Рождество на Пресвета Богородица в Хасково. Службата в църквата „Успение на Пресвета Богородица“ бе водена от отец Константин.

    Църковният ритуал бе в Деня на Хасково – 8 септември. Денят се чества като празник на Хасково от 1993 г. с решение на Общинския съвет.

    За да запалят свещ и да се помолят дойдоха миряни, сред които представители на местната власт и кандидати в предстоящите избори.

    В празничната програма на Община Хасково са включени различни събития.

    В 9:00 часа в зала „Хасково“ започна заседание на Общински съвет Хасково, в което ще бъдат връчени отличията „Почетен гражданин на Хасково“ и „Почетен знак на Хасково“.

    В 9:00 часа имаше откриване на стенопис в ОУ „Шандор Петьофи“ по повод 200 години от рождението на унгарския поет Шандор Петьофи.

    В 10:00 часа на площад „Свобода“ започна фермерски пазар.

    От 15:00 часа в бивша авиобаза Узунджово ще се проведат демонстрации на военно-симулативната еърсофт игра VIPER 7.

    От 17:30 часа в художествена галерия „Форум“ ще има откриване на юбилейна изложба-живопис на Владимир Запрянов „От моите 60“.

    От 18:00 часа в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ - „Каунь Фест“ - Национална изложба карикатури 2023 г.

    От 19:30 часа в Регионален исторически музей Хасково - „Каунь Фест“ – прожекция на селектираните филми от международния конкурс за късометражен филм.

    С решение на правителството днешният 8 септември е обявен за Ден на национален траур за жертвите, загинали при наводненията в община Царево на 5 септември 2023 г. В тази връзка Община Хасково отмени празния концерт на Миро и Мартина и празничните фойерверки.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини