От х:

Днес в x:

Кондиционен треньор спечели кроса Димитровград – Хасково

    31-годишният Николай Първанов от Благоевград триумфира в традиционния лекоатлетически крос „Ванко „Дяков“ от Димитровград до Хасково. Състезателят на спортен клуб „Хермес 2022“ избяга 14-километровото трасе за 53 минути и 19 секунди.

    Той участва за първи път в състезанието. Заяви, че е харесал трасето, тъй като по него има всичко – наклон, равни участъци.

    Тази година Николай Първанов стана национален шампион на 3 км в зала и втори на 3 км с препятствия. Той е кондиционен треньор към детско-юношеската школа на „Пирин“ (Благоевград).

    Днес Първанов изпревари неколкократния победител в кроса Стоян Владков от Дряново, който финишира на второ място с време 54 минути и 13 секунди.

    При жените почти наравно завършиха Силвия Георгиев от Пловдив - 64 минути и 29 секунди и съгражданката й Таня Димитрова – 64 минути и 30 секунди.

    Кросът бе част от празничната програма на Община Хасково за Деня на града – 8 септември. В състезанието участваха 49 души - 12 жени и 37 мъже. Включиха се и две деца с велосипеди. Най-малкият участник бе 15-годишният Вили Вунов, който е възпитаник на хасковлия клуб „Атлетик“. Най-възрастният бе Димитър Михайлов от Хасково, който е в групата над 70 години. Дебют в кроса направи националът по бадминтон Даниел Николов.

    Състезателите бяха разпределени в 6 възрастови групи за мъже и 3 групи за жени – до 18 г., елитната до 40 г., до 50 г., до 60 г., над 60 г. и над 70 г. От Община Хасково бяха осигурили за победителите медали, купи, грамоти и парични награди в общ размер на 5200 лева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини