От х:

Днес в x:

Представиха книгата „Хасково и неговите кметове XIX – XX век“

Изображение 1 от 5

    Официалното представяне на книгата „Хасково и неговите кметове XIX – XX век“ на д-р Веселина Узунова и д-р Красимира Узунова се проведе в Деня на Съединението. Това е една идеята, върху която авторите и Община Хасково работят съвместно от три години.

    „Философията на управлението ми винаги е била да правим стойностни неща заедно. Общината е институцията, която трябва да създава условия. Например да създаде условия на треньора да формира отбор и да побеждава, на артиста – да направи представление, на писателя – да напише книга. Затова точно в Деня на Съединението е времето, когато показваме, че ние тук работим заедно. В случая представяме реализацията на една стойностна идея и я реализирахме с помощта на най-добрите ни историци. За пореден път ние създадохме условията, а д-р Красимира Узунова и д-р Веселина Узунова вложиха знания и много труд, за да я има тази книга. За мен е важно всички ние в Хасково да знаем историята си, особено младите хора. И съм убеден, че начинът, по който е изследвано миналото в тази книга, ще ги привлече не само като читатели, но и като хора, които обичат града ни“, каза кметът Станислав Дечев.

    Как са управлявали кметовете на Хасково от Освобождението до 1990 година, какви решения са взимали, какви трудности са преодолявали, как се е развивал градът ни и каква е била политическата конюнктура през различните периоди - всичко това е описано по интересен и достоверен начин в книгата на историците Красимира Узунова и Веселина Узунова. Трудът се издава по програма „Културни инициативи“ , финансирана от Община Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Bl
      Blessings
      5 -7
      08:31, 7 сеп 2023
      То като се замисли човек, около 16 години от този период кметства г-н Козела. Ами поканете го и него на мероприятието, че ще вземе да се обиди.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини