От х:

Днес в x:

Жена скри близо 300 грама злато в сутиен, намериха бижута под седалка в автобус

Изображение 1 от 2

    1753 грама сребърни и 293 грама златни накити са открити при две отделни проверки на автобуси, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция „Митници“.

    При един от случаите на 31.08.2023 г., в 22:30 часа, автобус с чужда регистрация пристига на пункта на входящо трасе в страната по маршрут от Турция за Румъния през България. В зоната за митническа проверка трима от пътниците - двама мъже - турски граждани и една жена – румънска гражданка, декларирали, че пренасят общо 290 кутии цигари. Тютюневите изделия са задържани с разписка, тъй като пренасяната акцизна стока е била над нормата за безмитен внос. На дамата е извършен и личен преглед, при който се установява, че в горното бельо са укрити изделия от жълт метал. От укритието са извадени 62 гривни, пръстени, медальони, синджири, обици с общо тегло 289.53 грама от 14-каратово злато и 1 монета - австрийски дукат с тегло 3.47 грама от 23.67-каратово злато на обща стойност 27 893 лева.

    Другият случай на открити контрабандни бижутерийни изделия е установен на същата дата, само половин час по-рано, в друг автобус с турска регистрация, управляван от турски гражданин. В превозното средство пътували от Турция през България за Косово 31 пътници. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под една от седалките в пасажерския салон са открити осем прозрачни полиетиленови пакета с накити от бял метал. Според извършената от вещото лице експертиза откритите накити са сребърни проба 925 с общо тегло 1753 грама и са на стойност 12 271 лева. В хода на проверката се установява, че изделията са собственост на един от пътниците с инициали Б.А. – гражданин на Република Косово.

    Контрабандните общо 2046 грама златни и сребърни изделия на обща стойност 40 164 лева са задържани. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини