От х:

Днес в x:

Тънковските бракониери са 5. Нямат нищо общо с хасковските ловци

Кметът на село клокотница Евгени Трендафилов/крайния вляво/ и колегите му от Хасково нямат никаква връзка със стамболовските ловци.

Замесените ловци в незаконния отстрел на диво прасе в Стамболовското село тънково са всъщност 5, съобщават от горското. Както вече ви информирахме, двама ловци от тамошната дружинка излезли на лов без разрешително, което автоматично ги превръща в бракониери. Освен тях, още трима души са ги чакали с автомобил в гората. „Асистентите“ също подлежат на разследване и евентуална санкция, кояято по закон е от 2 до 5 хиляди лева.

Всички замесени са от тънковската ловна дружинка и нямат никаква връзка с хасковските ловци. За това уточнение ни помолиха институциите след като част от гражданите и авджиите погрешно сметнали село Тънково в пределите на Хасковска община и свързали местните ловни дружинки с инцидента. Всъщност разстоянието между областния град и селото е повече от 40 км, а Тънково е на границата между стамболовска и харманлийска община. Тукашните ловци не могат и да искат да ловуват в пределите на друго ловно поле. Информацията за бракониерския лов бе придружена от снимки от хасковските ловни дружинки, които се илюстрираха съвсем друга тематика- официалния край на ловния сезон за едър дивеч и оставащите на мушка водолюбиви птици.

Началото на ловния сезон-8-ми август 2009-та. Краят бе даден тази неделя
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини