От х:

Днес в x:

Румен Радев: Димитровград ще бъде градивното бъдеще на България

    76 години се навършиха от създаването на Димитровград. По този повод имаше празнична програма. Тази вечер тържеството започна с церемония по приемане на почетния строй с военнослужещи от президента на България Румен Радев и издигане на националното знаме. Държавният глава приветства жителите и гостите на Димитровград.

    “Вярвам, че Димитровград ще бъде градивното бъдеще на България. Вярвам, че вие ще продължите да работите така, че да превърнете своето родно място в един модерен европейски град, отворен към света”, заяви Румен Радев.

    Той припомни ентусиазма, с който е бил построен Димитровград навремето и заяви: “Да строиш е призвание, но да градиш с мисъл за другите, е истински достойно и благородно”. Подчерта, че градът остава емблема на една цяла епоха със своята архитектура, духовни и материални символи, като привлича все по-голям интерес. Президентът каза още, че в последните години е направено много в града, за да утвърди своя съвременен облик, привличайки инвестиции, посочи благоустройството, зелените политики, съхраняването и разпространяването на уникалното си наследство.

    Приветствия към присъстващите на площад “България” в Димитровград отправи и кметът на общината Иво Димов.

    Празникът завърши с фойерверки и концерт на Михаела Филева.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Не
      Непукиста
      16 -14
      00:13, 3 сеп 2023
      Резидента, ептен изплиска легена!!!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини