От х:

Днес в x:

8 °C

Съдът спира работа. След 4 години пуснаха водата на Тракиец. Преглед на регионалния печат

„Съдът спира работа” предупреждава във водещо заглавие вестник „Хасковска Марица”. Причината е че няма законни съдебни състави в районните съдилища. По закон, наказателно дело предвиждащо над 5 години затвор, винаги трябва да се гледа от съдия и поне двама съдебни заседатели. Съдебните заседатели се избират за срок от 5 години. Миналата година мандатът на старите заседатели изтекъл. Общинските съвети гласуват нови и ги предоставят на Окръжния съд. От там трябва да изпратят списъците с одобрените имена на районните съдилища. Тук обаче някъде се къса нишката, защото това не е направено. Така наказателни дела с предвиждано 5 и повече години лишаване от свобода трябва да се отлагат. Само в Димитровград се канят да провеждат такива дела, но със старите заседатели, до пристигането на новите. Това обаче не било съвсем законно, коментира „Марица” в информацията развита на страница 3-та.

„Митницата плаща 2300 за изгорял автомобил” Толкова струва в евро колата на свиленградчанин, който осъдил държавата ни в Страсбург. Возилото му било конфискувано на границата, после изгоряло в мистериозен пожар, който между другото затрил и архивът на свиленградската митница. Сега страната ни трябва да му възстанови стойността на автомобила плюс разноските по делото. В статията се нищят и продължаващите кадрови рокади на границата.

„Превозвачи на война с таксиджии” От днес цената на автобусния билет до Димитровград пада наполовина в опит на легитимните превозвачи да преборят нелегалните таксита които им крадът хляба.

„15-ти подкуп отказа Андон Димитров” Честния полицай от Баните е почетен с 15-тина реда на страница първа. В негова чест има и редакционен коментар със заглавие "Ефектът стана дефект". Лайтмотив: МВР представя нещата така сякаш шофьорите на пътя повсеместно раздават подкупи а САМО Андон Димитров ги отказва. Значи останалите прибират пари. Честността не е от най-присъщите качества на българина, още по-малко на полицая. Значи си честен, когато ти е за първи път, но на 15-я вече си дефектен? Много странна логика. А. Димитров е пример. А примерите могат да бъдат само единични, иначе не биха били такива.

„Бойкотират Харманли за боклука” водещо на страница 2-ра. Тоест, само община Минерални бани тръгнала да си дава сметта на харманлийското депо за отпадъци. Свиленград например решил да купи машина за пресоване на отпадъци, която излиза в пъти по евтино от курсовете на боклукчийските коли до Харманли. Пък и местното депо още работило. Но от друга страна има заповед на Регионалната екоинспекция, сметта на областта да се извозва до Харманли и Гарваново.

На страница 4-та-обширен материал на тема: Общинската 2009.

Милионен проект, дела и гласуване по инерция. Кратко, точно и ясно.

Нищо интересно на спортна страница.

„След 4 години режим, Тракиец с вода” , водещо заглавие във вестник „Новинар Юг” Селото което се намира до най-големия язовир в областта е във воден режим от 2005-та година. Тогава подаването на вода от язовира бе спряно заради завишено съдържание на манган. До сега институциите се туткаха, а хората страдаха от безводие макари нагазили във вода, образно казано. Новото ръководство на ВиК решило проблемът за дни. В края на миналата година дренирали основния кладенец на селото, пуснали допълнителни тръби и докарали водата в чешмите. Какво правеше 4 години старото ВиК, може всеки да си отговори сам, по различните степени на нецензурното.

„Себахтин тръгва срещу наглите таксита днес” " Арда тур" вози до Димитровград за левче. Очаква се към мярката да се присъединят и другите фирми по линията Хасково- Димитровград, „Тракия” и „Чавдаров”Промоцията щяла да бъде за неограничено време, кани се Исмаил и продължава: ”Ако такситата свалят цената от 2 на 1 лев, аз ще сваля на 50 стотинки” А така. Да видим, кой ще издържи. Голямата печалба ще е за пътниците между двата града.

„Докторка загробила болница на прокурор” Заглавие над главата във вестник „Новинар Юг”. Доктор Иванка Дончева, която докара на симеоновградската специализирана болница за лечение на вътрешни болести, дългове от 150 хиляди лева, е дадена на прокуратурата по сигнал на адвокат Димо Стоянов, който обслужва юридически община Симеоновград. Има само един малък проблем-д-р Дончева е „някъде из Европа”. Можем да предположим че и парите са някъде там, а в Симеоновград са останали балъците.

Друга една лечебница на последно издихание, Ивайловградската, иска да стане защитено лечебно заведение. Тоест независимо от приходите си, да се запази като болница, защото иначе ивайловградчани трябва да пътуват 180 км до Хасково ако трябва да бъдат хоспитализирани. Засега обаче болницата е сключила само една клинична пътека и се превръща във финансова черна дупка.

„Литекс брои 3 бона за Колодрума” водещо на спортна. Не че ще го купува, там ще води подготовката си. Кметът на Стамболово Маджид Мандаджъ пък гарантирал че общината ще финансира местния футболен отбор, за успешното му участие във В група. Там е и Хасково, ама нито участието му е успешно, нито тукашната община гарантира каквото и да е . В Стамболово кризата ще бъде преглътната по леко-там си имат вино (прочутото мерло) и зрелища.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Постепенно навлизате в добра физическа и психическа форма и желанието ви за промяна се засилва с всеки изминат ден. Това ви подтиква да насочите енергията си в позитивна насока. Няма да ви липсват възможности за развитие на потенциала, просто трябва да се мобилизирате и да действате.
13 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Добро развитие на делата ви и приятелски сбирки, но които ще ви подскажат великолепни идеи. Други ще мислят над възможностите за бизнес, а няма да липсват и такива, които ще положат специални грижи по опазване на имуществото си. Към партньора си бъдете ведри и не го пренебрегвайте, ако някъде другаде са отнесени мислите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Атмосферата на дома ще ви зарежда с добри очаквания, но и не само тя. Развитията през последните дни ще ви подтикнат към конкретни действия, свързани с предстоящо пътуване или друга делова активност. Други ще продължат с професионалната си подготовка, отдавайки значение на нови моменти в нея.
13 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си високи цели, които изискват последователни действия и упорство, за да стигнете до желаните резултати. Подобряване на материалното състояние за онези от вас, които не щадят времето и силите си. Бъдете добри с всички и най-вече с хората от обкръжението ви, те милеят най-много за вас. Отнесете се към предложенията им конструктивно и ще си спестите недоразумения.
13 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
С лекота ще постигате всичко, с което се захващате днес. Възползвайте се от шанса, но не злоупотребявайте с късмета си. В добра физическа форма сте, самочувствието ви е добро и това ви прави още по-витални. С доброто си настроение влияете положително и на финансовото си състояние.
13 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Без излишна суета ще работите и придвижвате делата си в посоката, която желаете. Покажете на недоброжелателите си, че компанията им няма да ви липсва. Позитивното ви мислене ще ви помогне да неутрализирате лошите енергии покрай вас и по-бързо да приключите с нещата, които не ви носят добро настроение.
13 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Понижено настроение и раздразнителност ще се забелязват у много от вас днес. Причините са комплексни, но като основна е липсата на трайна трудова заетост. Уморени сте от несигурността и безпаричието, но това не е причина да се отказвате от правата си. Вниквайки в подробностите, ще прецизирате всичко и ще намерите по-бързо решение на проблема си.
13 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията през последните дни влияят върху желанието ви за изяви. То се отразява положително и на духа ви, с готовност сте за повече работа, общуване и интимна отдаденост. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде значима. Не пренебрегвайте онези, които показват добрите си намерения към вас.
13 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
При вас шансовете ви за успех в домогванията ви към вниманието и чувствата на една определена личност са твърде оскъдни. За момента запазете съществуващото положение, за да не го изгубите и него. Ще имате хубави събития, които ще разнообразят деня ви и ще ви заредят с очаквания.Не анализирайте прекалено много нещата, защото ще изгубите очарованието на мига.
13 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Служебни ангажименти ще запълнят времето на много от вас. Но най-добре ще се почувствате, ако използвате деня за почивка и не мислите за проблемите. Можете да сте полезни и на други, не отказвайте съдействието си. Допирът с природата и чистият въздух ще ви се отразят добре и ще мобилизират силите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще инициирате срещи с хора, които биха ви помогнали да се справите по-добре с проекта, над който работите. Финансовите ви проблеми ще намерят решението си и с подкрепата на добре подбрани приятели, намерете пътя към тях. Ще преборите стреса с релаксиращи масажи, спортни занимания или в компанията на любим човек.
13 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстоят ви важни промени в личен план. Преценете добре приоритетите си и не се колебайте да действайте. Не обръщайте внимание на пренебрежението от страна на близките си. Съвсем скоро всичко ще се промени в желаната от вас насока. Със своята проницателност и интуиция вие успявате да достигнете до скрити за другите детайли, които трябва да използвате.
13 апр 2021
Последни новини