От х:

Днес в x:

Отец Никола с покана към миряните за възхвала към св.Иван Рилски на 18 август

Изображение 1 от 2

    На 18-и август Българската православна църква отбелязва успението на св. Иван Рилски Чудотворец.

    По този повод пред новостроящия се храм, който носи името на светеца в хасковския квартал „Орфей“, ще бъде отслужен Акатист с водосвет. Да се включат в ритуала за възхвала на светеца са поканени миряните от града. Той ще се състои в 17 часа.

    Председателят на църковното настоятелството на светата обител, който още е процес на изграждане отец Никола, ще покаже на дошлите до къде е стигнал градежа а църквата.

    През последните три месеца кампанията по набиране на средства за доизграждане на храма се разрасна и възобнови надеждата, че след близо 30 години от първата копка, храмът все пак ще бъде построен.

    В кампанията се включват и мюсюлмани и християни и заедно събират средства за довършването му.

    Много фирми и граждани от България и чужбина също помагат с парични преводи по сметката на църквата, както и с дарения от строителни материали.

    „Кампанията обедини хиляди хора в последните месеци и благословията е за всички. Приканвам гражданите на Хасково и жителите на квартал „Орфей“, да вземат молитвено участие и заедно да измолим Бога за успешното завършване на храма“, споделя отец Никола.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пр
      Пр. Илия
      20 -6
      12:02, 16 авг 2023
      "Рибата в морето те тиган готвят!"
      До тука 30 години се гради и сътворява храма и да се надяваме през следващите 30 години да бъде завършен а и Николчо да доживее до този ден.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини