От х:

Днес в x:

Катя и Здравко от дует “Ритон“ се включиха в благотворителната кампания за строежа на църквата „Св.Иван Рилски"

Изображение 1 от 4

    Двама от любимите изпълнители на България-Катя и Здравко от дует “Ритон“ са чест от кампанията за набиране на средства за дострояването на църквата „Св. Иван Рилски“ в кв. „Орфей“.

    През вчерашният ден изпълнителите бяха в Хасково за концерт от Националното си турне, посветено на 45 години от сценичната им дейност.

    Преди началото му двамата изпълнители са посетила мястото на градежа на новия храм, който ще е най-голямата християнска обител в Хасковска област.

    На място отец Никола, който е председател на църковното настоятелство, ги е запознал с каузата, разказа отчето на Фейсбук страницата, посветена на дарителската кампания.

    Изпълнителите били възхитени от скиците на красивия храм и предложили да помогнат за събирането на средства за довършването му. Освен това, преди концерта била организирана и кампания за събиране на дарения от феновете им. Средства, които са преброени от кутии за дарения и ще влязат по сметката на храма, са 1035 лв.

    При посещението си на място Катя и Здравко са разписали  и имената си на тухла, която ще бъде част от градежа на една от стените на храма.

    „Благодаря ви, дует "Ритон"! Благодаря и на всички, които дариха! Св.Иван Рилски чудотворче, моли Бога за нас!“, завършва с благодарност и молитва поста си във Фейсбук отец Никола.

    Градежът на храма беше възобновен през последните седмици, след като беше събрана по-солидна сума по благотворителната сметка. Набирането на средствата продължава, като целта е до края на годината обителта да бъде покрита. Освен със средства, всеки, който желае, може да се включи и с дарение на строителни материали, които са необходими за градежа. Дарение от строителни материали е направено включително и днес от добродетел на храма. Необходими са и доброволци, които да координират разнасянето и отчитането на дарителски кутии по различни обекти в града.

    Банкова сметка за дарения

    BG90UNCR70001522636841, може с превод или на каса в УникредитБулбанк

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ба
      бай Танас общественик
      32 -14
      17:12, 15 юни 2023
      Наближават поредните избори и отново взе да се споменава за тази църквичка. Започната в първите дни на демокрацията по незнайна идея ще се строи поколения наред и ще смени още много кметове и партии докато стигне до покрив.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини