От х:

Днес в x:

Продължава даренията за „Св.Иван Рилски„. Вградиха тухли с имената на благодетели в стената на храма

    Кампанията за набиране на средства за доизграждане на църквата „Св.Иван Рилски„ в хасковския квартал „Орфей“ все повече набира скорост. Освен със суми през дарителската сметка, обявена от църковното настоятелство, все повече са благодетелите, които носят на място на градежа строителни материали. Призивът преди време на отец Никола, който е председател на църковното настоятелство на храма, за включване и с материална помощ, намира все по-широк отзвук. След като в края на миналата седмица бяха дарени няколко палета тухли, сега има ново дарение от греди и арматурно желязо за строежа на църквата.

    В една от стените на храма вече са вградени и тухли с имената на дарители, сред които и християни, и мюсюлмани. Те бяха откупени символично преди шест години, по време на големия концерт за Деня на Хасково-8-ми септември. През 2017 година акцията беше част от възобновената тогава кампания за набиране на средства за довършването  на църквата, след повече от десетилетие застой.

    Сега целта е до края на годината храмът да бъде покрит и с голямата подкрепа, която се случва през последния месец, това вече става все по-вероятно изпълнимо.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини