От х:

Днес в x:

Александър Милушев представи книга с рецепти в рими

    „Готвенето е изкуство. С бяла манта и боне, прави той какво ли не. Там на печката – запръжка, че професията е мъжка“. Така започва книгата „Между тиган и рима, нахранени да има", която е кулинария – сензация“ (опит за презентация) на автора Александър Милушев, който я представи днес. Той е познат сред хасковската общественост като секретар на читалище „Заря“, но по душа е кулинар и областен председател за Хасковския регион на Съюза на народните читалища, който организира кулинарни конкурси.

    В творбата си Александър Милушев представя рецептни за месни тракийски ястия, десерти и салати. 

    „Постарах се да предам моя опит за популярните манджи от нашия край. Опитал съм се да го направя в рима, за да бъде малко по-интересно, като спазя всички задължителни изисквания за писането на рецептите“, каза Милушев.

    „Според мен се получи нещо много приятно, много забавно и си струва човек да ги погледне, да ги позабърка, та да си нахрани фамилията съответно“, каза поетесата Ели Видева, която е редактор на творбата. Поясни, че тя самата е изпробвала някои от рецептите в книгата, като гозбите са станали вкусни.

    Александър Милушев подготвя и втора книга, също на кулинарно-поетична тематика. „Трябва да се готви с качествен материал. Не може да се икономисва от материала и да очакваш да стане хубава манджата“, категоричен е хасковският кулинар.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини