От х:

Днес в x:

38 °C

Секретарят на Читалище „Заря“ Александър Милушев с Почетен плакет от областния

Секретаря на Читалище „Заря-1858“ в Хасково  Александър Милушев получи Почетен плакет от новия областен управител на Хасово Минко Ангелов по повод 65 –ата си годишнина, съобщават от пресслужбата на Областна администрация.

Почетното отличие и поздравителен адрес се връчват  на деятеля на културата в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Александър Милушев започва професионалния си път преди 42 години. Той има редица национални и международни награди като солист на Представителен танцов ансамбъл „Китна Тракия“ и художествен ръководител на Танцов ансамбъл „Зорница“ към читалище „Заря-1858“. Милушев става лауреат и носител на златни медали от републиканския фестивал за художествена самодейност неведнъж. Името му се свързва с фолклорния събор „Китна Тракия пее и танцува“ и националния конкурс-фестивал на старата градска песен “С песните на Ари“, където е член на журито. Част от състава е и на журито на международния фестивал „Вълшебен свят“. Културният деятел е член на Висшия съвет на Съюза на народните читалища в България и председател на Областния читалищен съвет.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Оп
  опаа
  22 -13
  14:30, 22 май 2021
  Съпартийците от мутри вън се награждават🤣
  • Би
   Бисеров
   18 -13
   17:32, 22 май 2021
   И сега стана Мутра вътре. Що за показност и шуробажанащина е това.? Очаквам утре да награди и Жоро Пеев, че го придружи първия му работен ден с него за кураж. И защото ще му казва какво да прави.
  • По
   Порчо
   15 -8
   20:40, 22 май 2021
   Ей герберасчета, оревахте орталъка! Вие какво искате? Да награди Вълка, че постави Станчо Т за кмет ли? Човекът поне е направил нещо за този град, а не като братчедите, дето се чудят как да окрадат още повече от бедните кауни.
  • Ха
   хахах
   7 -4
   01:04, 23 май 2021
   Кво говориш. Навързали са се като свински чарва. Гледам снимки мутрата вутре влиза с на ГИ мисирката.
 • 2
  Ол
  олеее
  11 -10
  17:54, 22 май 2021
  Газ!Раздавай,че служба не остана.
 • 3
  То
  Тодоров
  9 -10
  18:32, 22 май 2021
  Та в сряда - назначили областния! Вечерта човека си легнал и цяла нощ мислил приоритетно - Как да награди Сашо - "за заслуги"! Пък то Сашо, съвсем заслужено и напълно заслужено - точно в този момент ама съвсем случайно "имал" 65 годишнина. За това последното го подсетили в четвъртък от екипа специалисти от администрацията - щото те повече от месец се подготвяли за събитието.
  Само, чакали новият областен! Щото старата областна /ветеринарката/ сигурно щеше, да му връчи вместо плакет - агне! Та както казва един приятел емигрирал в САЩ: "Аз не съм избягал от България, а от "българите"! Коментарът ми е предизвикан от предходните коментарите на "всезнаещите, все компетентни "българи"!
 • 4
  Пи
  питам
  11 0
  20:01, 22 май 2021
  А дамакина Груди , който работи в Заря 40 г защо не го наградиха. Той задоволяваше прищявките на звездите, които гостуваха.
 • 5
  Ва
  Ванката
  14 -10
  21:05, 22 май 2021
  Саше , не се вързвай на плювалниците, които умират от злоба. Ти заслужаваш този плакет пък ако ще да ти го връчи и патриарха или главния мюфтия - това няма значение. Пожелавам ти дълги години да вземаш пенсията си и да си живееш "спокойно и достойно". Дерзай.Бъди здрав.
  • Ва
   Ванка не е добре
   3 0
   13:33, 23 май 2021
   Ванка не е добре да плюят Сашко, но хората като се сетят как той награди Делянчо Добрев, направо им се повдига.
  • Им
   имаш право
   1 0
   18:49, 23 май 2021
   Имаш право, само че кажи ми къде са тези герои дето ще се изрепчат на малкото мавърче за далаверите дето върти за милиони , с кладенците за питейна вода, с апартамента на майка си, с оборудването за АЕЦ Козлодуй и още и още , ама не виждам подобни герои. Затова още дълги години ще управлява Хаскьой, която и власт да дойде. И Минко в най- скоро време ще му пристане.Това са българите --- дупедавци и подмазвачи. А Сашката го познавам от 50 години и той е просто едно кротко и беззлобно човече.
 • 6
  Uk
  UK
  12 -4
  00:01, 23 май 2021
  Браво Сашо Милушев. Няма значение дали дърти многоцветни номенклатури мечтаещи цял живот за власт те награждават. Ти го заслужаваш.
 • 7
  Ма
  мастикаджия
  3 0
  16:12, 23 май 2021
  Що герберска завист и злоба се е изляла тука !!!!!Шушон ,да не ти пука.
  Минко у пич и ти си пич.
 • 8
  Ка
  Каунь
  0 0
  16:34, 24 май 2021
  "Ако светът на победилото невежество спира развитието на духовните сили на един народ, то какво тогава да кажем за пропастите, които то дълбае между един човек и друг човек, как то стимулира неразбирането на хората и оттам омразата, зложелателството, завистта, подлостта и други подобни добродетели. Ако разберете един човек, вие не можете да го мразите, независимо колко ви е приятен или неприятен... но омразата е задължителен атрибут на невежеството..."
  Георги Марков
Последни новини