От х:

Днес в x:

От шарени и бели патладжани до големи дини и пъпеши на крайпътния пазар между Хасково и Конуш

    Изобилие от български продукти се предлага на импровизирания крайпътен пазар между Хасково и село Конуш, по който минават много туристи към граничния пункт „Маказа“.

    На обособените сергии днес бяха изложени много плодове и зеленчуци, произведени от местни земеделци и от хора от други региони. В разгара на лятото най-масово се предлагаха дини и пъпеши. Цената им беше различна и варираше. Дините, наричани още карпузи и любеници в различните краища на България, вървяха от 50 стотинки до 1 лев за килограм. Пъпешите също бяха в широк ценови диапазон – от 1 до 2 лева за килограм. Една от производителките заяви, че цената им се покачила от вчера, защото вече реколтата им приключва. Иначе тази година добивите били добри. Друга производителка пък каза, че цените на всичко вървели надолу.

    На тържището днес беше семейство от град Съединение, област Пловдив. Съпругата Маринела Димова заяви, че тя е потомствен дългогодишен земеделец. На масата си тя предлагаше не само големи дини и пъпеши, но и по-нестандартна продукция. Имаше шарени и бели патладжани без семки на цена от 2 лв./кг. Предлагаше още нектарини и кайсии за 2 лв./кг, лук за 1 лв./кг., чесън, зелени и червени чушки, краставици за 80 ст./кг, домати за 2.50 лв./кг, тиквички за 50 ст./кг. За да си купят плодове и зеленчуци за домашна консумация, спираха и чужденци, и българи.

    Крайпътният пазар нерядко попада под фокуса на контролните служби. Маринела Димова заяви, че не се притеснява от проверки, тъй като всичко й е изрядно. Изрази обаче възмущение, че по пътя минават много водачи, които видимо карат с превишена скорост и създават предпоставки за катастрофи. Тя смята, че контролните органи трябва да предприемат мерки в тази насока.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ко
      Копър
      11 0
      15:50, 3 авг 2023
      Краставички няма ли вече, и ако има по колко вървят, че да не ходя в тая жега да питам!? :)
      • Им
        Има
        8 -1
        16:48, 3 авг 2023
        3.50 килото
      • Ма
        Малиии
        10 -2
        17:09, 3 авг 2023
        Да не са със шунка вътре!? 😀
    • 2
      Бе
      Безумие
      29 -2
      17:30, 3 авг 2023
      Повечето сергии там са разположени почти до асфалта на пътя, вижда се дори на снимките....безумие на път с максимална скорост 90км и интензивен трафик за Маказата...толкова ли няма кой да ги накара по не да има нормално разстояние преди да е станала белята
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини