От х:

Днес в x:

Община Хасково има просрочени вземания за над 8,7 млн.лв.

Изображение 1 от 5

    Просрочени вземания за над 8,7 млн.лв. има за получаване от длъжници община Хасково. Това стана ясно при обсъждане на изпълнението на бюджета за 2022 година. Общо дължимата сума обаче е намалена спрямо миналата година с 3,1 млн.лева.

    Понастоящем най-солидно е перото по сумата за събиране на публичните общински вземания – 8, 3 млн. лв. Вземанията по договори за наеми са над 47 хил.лв.

    Община Хасково разполагаше с първоначално по приходната и по разходна част с бюджет от малко над 120 млн. лв. В хода на годината бюджетът претърпя промени и в резултат утвърденият план той достигна 138, 3 млн.лв., което е ръст 15.25 % спрямо педходната финансова общинска рамка.

    През периода в държавни дейности са получени приходи в размер на близо 1, 3 млн.лв. В местните дейности - изпълнието е 99.74 %.

    Разходите са в размер 117, 4 млн.лв. 74, 7 млн. лв. от тях са за делегирани държавни дейности, за местни дейности са 41,7 млн. лв.

    Драстична стойност имат вложенията за текущи ремонти дейности на стойност близо 2.6 млн. лв. Разплатените капиталови вложения на община Хасково към 31 декември миналата година възлизат на 16, 2 млн. лв., в т.ч. са и средствата, получени по програми от ЕС.

    Към края на декември 2022 година Община Хасково няма задължения по кредити и други външни финансирания, стана ясно още от доклада по изпълнението на бюджета.

    Към този момент е приключила одитната дейност върху годишния финансов отчет на Общината на Сметна палата. Все още в местната администрация не е получен официалният доклад за резултатите, но индикаторите за момента сочат, че може да се очаква най-високата степен на заверка.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини