От х:

Днес в x:

Сириецът, убил сънародник в лагера в Харманли, отрече да е виновен, но призна за удара с нож

    35-годишният сирийски гражданин от кюрдски произход Рамадан Мохамад, който намушка смъртоносно свой сънародник в бежанския лагер в Харманли, остава в ареста, реши Хасковския окръжен съд, който му наложи постоянна мярка „задържане под стража“.

    В съдебната палата Мохамад влезе със закрита с част от тениската си глава.

    До фаталния за 14-години по-младия от Мохамад сириец удар с нож се стига на 24 юли вечерта, след скандал между двамата за публикувана обява за продажба на дребни вещи в създадена група от чужденци от центъра в мобилното приложение WhatsApp, която се използва само за обмяна на информация по подаване на документи за получаване на бежански статут.

    Пред съда днес Рамадан Мохамад отрече да е извършител на умишлено убийство, за което е обвинен и може да получи затвор от 20 до 20 години. Той обаче призна, че е намушкал сънародника си с нож и обясни, че във фаталната вечер именно той е дал сигнал на охраната на Регистрационно-приемателния център за падналия безжизнен мъж. Разказа, че преди това е бил заплашван от група непознати мъже пред центъра, а също и в WhatsApp, като посочи, че има и доказателства, заснети на видео за това. Действал е крайно именно заради нападението.

    35-годишният сириец е в процедура за получаването на бежански статут. Той е пребивавал на територията на лагера в Харманли. Поиска да излезе на свобода, защото посочи, че има жена и дете, за които трябва да се грижи. „Не съм виновен. Искам да бъда на свобода, защото нищо не съм направил, не съм искал да избягам, защото аз подадох сигнал на охраната“, заяви той пред съда.

    Заради липсата на постоянен адрес и възможността да се укрие, както и да извърши друго престъпление, съдът постанови оставането му в ареста. Решението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини