От х:

Днес в x:

Най-заслужилите учители, ученици и просветни дейци в Свиленград получиха награди от кмета по повод 24 май

    Общинските награди „Учител на годината”, „Ученик на годината”и „За заслуги към културното дело” връчи кметът на община Свиленград арх. Анастас Карчев по повод 24 май.

    Отличените получиха грамоти, паметни плакети и парични премии, а всички номинирани - грамоти и плакети.

    Тази година отличието за учител на годината бе присъдено в четири категории - предучилищно образование, начален етап, прогимназиален етап и средно училищно образование.

    В категорията „Средно училищно образование” наградата „Учител на годината” бе присъдена на Димитър Гилев. Той стана известен като будител и любимец на България със своята креативност и отдаденост на професията.

    В категория „Учител на годината в прогимназиален етап на училищно образование” с наградата е удостоена Елена Михалева от ОУ „Христо Ботев” в с.Левка за мотивиращата си работа с учениците за участието им в състезания на училищно и общинско ниво.

    Наградата „Учител на годината в начален етап на училищно образование” заслужи Веселина Чавдарова от Първо ОУ „Иван Вазов”. Педагожката е отдадена на професията си да учи и възпитава най-малките школници вече 39 години.

    Наградата „Учител на годината в предучилищно образование” получи главният учител от Детска градина “Снежанка” Росица Николова.

    Ученик на 2023 г. стана Вяра Язанова от ПГССИ „Христо Ботев”, която учи в специалност „Организация на хотелиерството“ с интензивно изучаване на английски език. Освен, че е с отличен успех, през тази година тя е първа в Първия национален конкурс „Млади изследователи“, организиран от Университета по хранителни технологии в Пловдив и е носител на Специалната награда на Съюза по хранителна промишленост за разработката си: „Пътят на свиленградското малеби“, в екип с учениците Георги Димитров и Деница Иванова. Тази награда й дава възможност да продължи образованието си без приемен изпит в желана от нея специалност в университета. Вяра Язанова е носител и на още много награди от училищни и професионалани състезания в цялата страна, освен това е активистка в организирането на благотворителни акции.

    Отличието „За заслуги към културното дело” в областта на изкуствата, библиотечното или музейното дело в община Свиленград е за Димитрина Порязова - ръководител на Женска камерна фолклорна група към НЧ „Просвета 1870”. През годината групата е завоювала редица престижни награди.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини