От х:

Днес в x:

Обработват микроязовири, напоителни канали и шахти за насекоми и гризачи

Борбата срещу комари и гризачи в района на Хасково вече е в ход, съобщиха от Общинска администрация. Обработени са заблатени територии-малки водоеми и напоителни съоръжения в покрайнините на града -12 безоточни микроязовира и два основни напоителни канала, преминаващи през вилна зона Кенана и северно от ЖП гара Хасково. В тях са разтворени таблетки за унищожаване само на ларвите на насекомите. Препаратът не застрашава пчелите и пчелните семейства от отравяне и е напълно безвредно за земноводни и риби. Той обаче не оказва влияние на възрастните организми. За тях териториите ща бъдат обработени на по-късен етап, когато има по-добри метеорологични условия. За тази акция ще се действа с биоцидни препарати, разрешени за употреба в България. Те вече могат да нанесат вреди на пчелините. Периодът им на въздействие е 24 часа и преди пръскането от общината ще дадат предварителна информация към пчеларите, за да ограничат пчелите от паша.

Успоредно с дейностите по дезинсекция се извършва и дератизация срещу гризачи в каналната мрежа на Хасково. Около 2300 шахти в града вече са обработени.

Прилагането на препаратите се извършва от лицензирана фирма. Контролът ще се осъществява от отдел „Екология“ в община Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини