От х:

Днес в x:

17 800 жители на Хасковско са подали данъчните си деклараци преди крайния срок-2 май

Средно по 300 декларации за доходи на физически лица приема на ден офисът на НАП в Хасково. Крайният срок за обявяване на доходите от миналата година изтича на 2 май, напомнят от приходната агенция.

Малко над 17 800 жители на областта са подали вече годишните си данъчни декларации, като 82% от тях са го направили онлайн – с персонален идентификационен код или с електронен подпис.

От приходната агенция обръщат внимание на данъкоплатците, че ако при прегледа на годишната си данъчна декларация установят задължения за плащане и изберат да ги внесат чрез електронното си банкиране, задължително следва да отбележат: трите си имена и ЕГН, банковата сметка за приходи на централния бюджет и кода за вид плащане по Закона за данъците върху доходите на физически лица, който е 11 00 00.

Бързо и без такса плащането на дължими суми става и чрез ПОС терминалните устройства, които са общо 10 в офиса на НАП Хасково и са достъпни на няколко места в салона за обслужване на клиенти. От началото на годината досега с банкова карта чрез тях са платени близо 5 млн. лв. данъци и осигуровки.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини