От х:

Днес в x:

306 обявиха доходите си с ПИК след проверка на предварително попълнената данъчна декларация

306 души обявиха доходите си в НАП Хасково чрез ПИК, още в първия ден, в който беше отворена възможността за проверка на вече попълнените данъчни декларации.

От 16-ти март това вече е възможно. Декларациите са достъпни в Портала за е-услуги на НАП, напомнят от офиса в Хасково. Потребителите, които имат ПИК или квалифициран електронен подпис могат да прегледат въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, за доходи от наем, при отдаване на имот на юридически лица, както и от доходи за получени субсидии от Държавен фонд „Земеделие“. Попълнени са и данните за направените лични вноски за осигурителен стаж при пенсиониране, получени суми от наложени платежи от продажби в интернет и информация за продажба на моторни превозни средства, които са били собственост на декларатора повече от 12 месеца.

Преди да потвърдят попълнената декларация, е необходимо потребителите да я прегледат внимателно и ако е необходимо да я допълнят или коригират, съветват от НАП.

До момента в офиса в Хасково са подадени 1907 декларации за доходи, като 946 са изпратени електронно с ПИК. 306 от тях са подадени само през първия ден от старта на услугата „предварително попълнена декларация“.

От НАП в Хасково напомнят, че всеки може да получи своя ПИК безплатно в който и да е офис на Агенцията в страната, независимо от постоянния адрес на лицето.

Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2020 г. тази година приключва на 5 май заради празниците за Великден.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини