От х:

Днес в x:

Съдът потвърди домашния арест за хасковлията, задържан с близо 40 кг марихуана в тир

46-годишният хасковлия Владимир Иванов, задържан с близо 40 кг марихуана на стойност 158 200 лева, ще бъде под домашен арест. Това реши Апелативният съд в Пловдив, който потвърди решението на Окръжния съд в Хасково.

Припомняме, че наркотикът беше открит на 2 март при митническа проверка на граничния пункт „Капитан Андреево“ в товарен автомобил, управляван от обвиняемия. Марихуаната била разпределена в 64 пакета, скрити в матрака на леглото за почивка в шофьорската кабина на тира, в която имало ароматизатори.

При разглеждане на мярката му за неотклонение в Окръжен съд – Хасково от прокуратурата изтъкнаха, че от дълго време само той е използвал товарния автомобил и до кабината единствено той имал достъп.

В крайна сметка обаче съдът от първа инстанция прецени, че Владимир Иванов трябва да бъде пуснат под домашен арест. Сред мотивите бяха, че той е със сравнително ниска степен на обществена опасност, а и е с влошено здравословно състояние и се изисква ежедневен прием на лекарства.

От държавното обвинение са обжалвали определението пред по-горната инстанция. Изтъкват, че от направената експертиза става ясно, че напълно е овладяно състоянието на мозъчния инсулт и престоят на обвиняемия в следствения арест в никакъв случай няма да повлияе на неговото здравословно състояние, стига да приема лекарства.

Пред съда от втората инстанция обвиняемият заяви, че от 2002 г. е международен шофьор. „С тези пакети ме подведоха. Моля съда да остави същата мярка“, пише в съдебното определение.

Апелативният съд го е потвърдил, като е отхвърлил протеста на прокуратурата като неоснователен, въпреки че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е автор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Магистратите са преценили, че няма опасност той да се укрие и са взели предвид добрите му характеристични данни и чистото му съдебно минало. Решението е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини