От х:

Днес в x:

Рестарт на директорското място в Регионалния исторически музей, обявиха нов конкурс

Директорското място в Регионалния исторически музей на Хасково ще бъде покрито от нов конкурс. Той вече е обявен на страницата на Община Хасково, тъй като правоотношението с директора на музея е срочно за 5 години. Настоящият директор на културно-историческото средище Пенко Добрев вече е на поста седем години. Той застъпи също след конкурс, който спечели през 2016 година.

Пенко Добрев ще се кандидатира отново и ще опита да запази мястото си начело на РИМ-Хасково, посочи той пред Haskovo.net.

Според регламента на новия конкурс, кандидатите трябва да са с висше образование с квалификационна степен „магистър“ в направленията история и археология, социология, антропология и науки за културата. Те трябва да имат и поне пет години опит в съответното професионално направление.

Плюс за кандидатите ще са научните степени, които имат, опитът в областта на музейното дело и опазването на културното наследство, участието им в разработването и реализацията на програми и проекти, както и владеенето на чужди езици.

Конкурсът ще мине в три етапа-документален прием, през вторият ще има защита на на концепция за дейността и развитието на Регионален исторически музей – Хасково за период от 5 години, и ще завърши със събеседване с достигналите до последния етап успешно кандидати.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Директор
    6 -1
    21:58, 16 мар 2023
    Интересно е колегата какви езици знае и каква специалност магистратура има,или кучето кокъла не пуска!!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини