От х:

Днес в x:

Наградиха 24 ученици в конкурса за есе и презентация „Завещано от Апостола“

    24 ученици бяха наградени днес за участието си в Националния конкурс за есе и презентация „Завещано от Апостола“. Той се организира за 13-та година от Община Хасково и ОП „Младежки център“.

    Изпратени са общо 47 есета и 55 презентации от млади хора, които искрено се възхищават на живота и делото на Васил Иванов Кунчев, известен като Апостола на свободата и го носят в сърцето си.

    От Хасково участваха ученици от 6 училища: ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, ОУ „Любен Каравелов“, ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, Спортно училище „Стефан Караджа“ и ПГМЕТ ,,Стойчо и Кица Марчеви“. Освен тях се включиха деца и младежи от 39 населени места, училища и институции.

    Най-добрите творби са подбрани от жури с председател Ели Видева – учител, поет, член на Съюза на българските писатели. Наградените ученици в конкурса получиха грамоти и предметни награди, осигурени от Община Хасково, ОП „Младежки център“ – Хасково и книжарница. Отличията връчи директорът на Младежкия център Катя Демирева.

    „Благодарим за участието на всички и за проявената готовност да се съхрани споменът за Апостола!“, съобщиха организаторите.

    Отличени ученици има в категорията за презентация. В първа възрастова група Илиян Ангелов от 7 клас от ОУ „Любен каравелов“ в Хасково. Във втора възрастова група на първо място е Елис Мюмюн – 11 клас от ПМГ-Хасково, на второ е Лин Лелчук – 12 клас от СУ „Димитър Маджаров“ и Доуш Мюмюн – 10 клас от ПМГЕТ-Хасково , на трето е Даниел Христов от ПГТАТ-Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини