От х:

Днес в x:

3 °C

Отличиха победителите в конкурс за рисунка и есе „Да бъдем приятели, но не за ден“

  По повод днешния 19 ноември – Световен ден за борба с насилието над деца, Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ към Община Харманли отличи победителите в конкурса за рисунка и есе на тема „Да бъдем приятели, но не за ден“. Общо 174 деца от Община Харманли със 161 рисунки и 13 есета взеха участие и се съревноваваха в три възрастови групи, съобщиха от общинската администрация. В комисията по оценяване бяха секретарят на МКБППМН Фани Костукова и обществените възпитатели от училищата.

  В категория „Рисунка“ във възрастова група III-IV клас призьори са: 1-во място – Микаела Динкова от НУ „Отец Паисий“ Харманли, 2-ро място – Стефанита Минчева от НУ „Алеко Константинов“ Харманли, 3-то място – Анастасия Атанасова от ОУ „Иван Вазов“ Харманли

  В категория „Рисунка“ във възрастова група V-VII клас победители са: 1-во място – Хатидже Осман от ОУ „Христо Ботев“ село Българин, 2-ро място – Доника Райчева от ОУ „Иван Вазов“ Харманли, 3-то място – Златка Павлова от ЦСОП „П. Р. Славейков“ Харманли.

  В категория „Есе“ във възрастова група VIII-XII клас: 1-во място – Дария Живкова - СУ „Неофит Рилски“, 2-ро място – Стефан Петров - СУ „Неофит Рилски“, 3-то място – Теменужка Асенова - СУ „Неофит Рилски“.

  Предвид епидемиологичната обстановка, тази година официално награждаване нямаше. Всички отличени получиха своите награди по време на учебни занятия. МКБППМН към Община Харманли предостави на училищата в община Харманли и значки под наслов „Да бъдем приятели, но не за ден“, които целогодишно ще могат да се използват от всички ученици. Инициативата има за цел да се даде една по-различна възможност на децата да се „извинят“, ако в дадена ситуация смятат, че са постъпили грешно спрямо свой съученик, или в случай, когато искат да отправят „покана за приятелство“ към някой.

  На 16 ноември бе отбелязан и Международният ден на толерантността. Учениците от всеки клас в училищата НУ „Алеко Константинов“, НУ „Отец Паисий“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Неофит Рилски“ отличиха своя най-толерантен съученик. Удостоените бяха поощрени с грамота, връчена от обществените възпитатели от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Харманли.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 16.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
  16 яну 2021
  Последни новини