От х:

Днес в x:

Учредиха „Киноложко сдружение Аида-Хасково“, подготвят изложба на Българско овчарско куче

    „Киноложко сдружение Аида-Хасково“ е учредено в областния град. То е регистрирано в началото на януари и развива дейност, съобщи председателят Светлана Парапанова.

    В сдружението членуват 23 стопани на кучета от различни породи. „Могат да членуват хора с чистопородни кучета, така и с кучета без доказан произход“, каза тя.

    Всяка неделя членовете на сдружението се събират на „Ямача“ и провеждат открити тренировки, предимно за послушание. Обученията ги води хасковлията Николай Светославов.

    „Основната цел на единственото в Хасково сдружение е развиване на кинологията в региона, взаимопомощ при отглеждане на кучета, при възпитание, при дресировка“, каза Светлана Парапанова, която е стопанка на Кавказка овчарка. Тя уточни, че идеята им е да популяризират кинологията като чистопородно развъждане на кучета, които да влизат в племенни книги към сдружението.

    От организацията възнамеряват да направят киноложка изложба на Българско овчарско куче в Хасково през пролетта. Идеята им е тези изложби да станат традиция и да обхванат 10 породи кучета. Казаха, че ще търсят вариант за съвместна работа с Община Хасково.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ди
      Диманова
      16 -23
      14:31, 5 фев 2023
      Града е пълен със скитащи бездомни киноложки кучет... Виж коментара
      • Бе
        Бездомните са ясни
        11 -12
        18:43, 5 фев 2023
        Идете в новия парк зад ДНА. Осерано е от кучета навсякъде. Притежателите на кучета са с права като от Република. Те задължения нямат.
      • Ба
        Бау бау
        8 -1
        18:37, 6 фев 2023
        От 2та коментара не разбрах къде е проблемът...
        Има много бездомни кучета или домашно отглежданите кучета дефекират по градинките???
        Браво за дейността и новооткрития киноложки клуб! Именно с такива мероприятия могат да се образоват и други стопани на кучета как да си гледат правилно любимците.
        А Диманова.. да вземе да се обърне към общинските служби и да пита защо има толкова много бездомни псета
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини