От х:

Днес в x:

ЦИК ще определи състава на РИК-Хасково, партиите не се разбраха за секретар

  Централната избирателна комисия ще определи състава на Районната избирателна комисия в Хасково за провеждане на предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 април. Това стана ясно на консултациите днес в зала „Марица“, свикани от областния управител на Хасково инж. Минко Ангелов.

  На заседанието бяха поканени 7-те парламентарно представени партии и коалиции. Те трябваше да определят състава на РИК-Хасково, състоящ се от 13 души – председател, двама заместник-председатели, секретар и 9 членове. Политическите формации обаче не се разбраха, тъй като бяха предложени трима души за едно секретарско място.

  От „ГЕРБ-СДС“ имат право на 4 членове в РИК-Хасково. От коалицията предложиха председател да бъде адвокат Добромир Якимов, който бе председател и на предходните извънредни парламентарни избори. За членове предложиха Венелин Челебиев, Гергана Бояджиева и Тонка Апостолова.

  От ПП „Продължаваме промяната“ имат право на 3 членове. Предложението им бе за заместник председател – Боряна Делчева и двама членове – Соня Чанкова и Ангел Ангелов.

  От „ДПС“ имат право на 2 членове. От партията предложиха за секретар Лейла Елмаз, а за член – Семиха Неждет.

  От „Възраждане“ имат право на един член. Предложението им бе за заместник-председател и това да е Петър Димитров.

  От „БСП за България“ имат право на един член. От коалицията предложиха секретар да бъде Люба Спасова.

  От „Демократична България – Обединение“ имат право на един член. От формацията също предложиха секретар и това да е Петя Бостанджиева.

  От „Български възход“ имат право на един член. Предложението им бе за член – Силвия Стаматова-Маркова.

  Тъй като на днешните консултации не бе постигнат консенсус за състава на РИК-Хасково, избирателната комисия ще бъде сформирана от ЦИК.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Последни новини