От х:

Днес в x:

Режат 3 щата на шефове в Данъчното

Планът е неизпълним, питайте предишното правителство защо, коментира Илчо Илчев

20 души включително и 3-ма началници на отдели ще бъдат съкратени до края на годината според реформата в Териториалната дирекция на Национална агенция приходи. От януари следващата година, структурата губи статута си на дирекция и става офис към регионалния център на Данъчните в Пловдив. Към него минават още 5 досегашни областни дирекции-от Стара Загора до Пазарджик. В национален мащаб, 23 областни структури минават към 5 регионални дирекции.

В резултат, щатовете на хасковските данъчни се свиват от 225 на 205, като част от хората ще бъдат пенсионирани, а други-съкратени. Шефът Илчо Илчев остава на поста си. Засега. 3 хасковски отдела-контрол, събиране и обща администрация, минават на пряко подчинение към Пловдив. На практика това означава че хасковските ревизори ще ревизират навсякъде другаде но не и в Хасково. Тога контролът ще бъде поверен на хора от други региони. В Хасково остава само отдел обслужване на клиенти. Освен с физически лица, той ще се занимава с 4500 фирми регистрирани по ДДС в областта. 96 хасковски фирми минават в новосъздадената категория „Среден данъкоплатец“ и ще се обслужват директно в Пловдив. Среден данъкоплатец е онзи койо има над 4 млн лева годишни приходи и над 40 назначени служители. Големите данъкоплатци, все така ще се обслужват директно в София.

Бюджета е изпълнен само на 82 % от плана за годината и ще остане неизпълнен до края, категоричен е Илчев. Той квалифицира заложените за 2009-та година приходи от близо 210 млн лева, като абсолютно нереалистични. Заради кризата много работници били пуснати в неплатени отпуски или преназначени на половин работен ден. Други съкратили износът и търговията си. Тези неща правителството можеше да ги прогнозира когато залагаше годишния план-прием, си позволи предпазлива критика Илчев. Нашите данъчни обаче пак са отличници по събираемост на ДДС. За разлика от навсякъде по страната тук имаме преизпълнение на 103 процента. За сметка на това пък осигуровките са събрани само на 75 %.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини