От х:

Днес в x:

Свиване: МОН пенсионира 25 служители в централната администрация

Министерството на образованието и науката (МОН) пенсионира 25 служители в централната администрация, съобщи пресцентърът му. Те са всички по служебно и трудово правоотношение, които са придобили право на пенсия за стаж и възраст към края на ноември 2021 г., както и тези, които вече са пенсионери, но продължават да работят.

При пенсионирането си служителите ще получат обезщетения в зависимост от натрупания стаж в МОН. За целта правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МОН за 2021 г. в размер на 617 069 лв. Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет за 2021 г.

В МОН предстоят и следващи действия по оптимизиране на структурата и състава на администрацията. Една от целите на промените е да се предостави възможност за кариерно развитие и по-добра мотивация на държавните служители, които остават в министерството. Очакванията са това да повиши ефективността и качеството на работата.

Анонс за свиване на държавната администрация направи Асен Василев - вицепремиер и министър на финансите. Преди седмица той заяви, че намалението ще бъде с 15%.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини