От х:

Днес в x:

Хасковлии доволни от ремонта на „Кенана“, очакват възстановяване на пейките

    Хасковлии изказаха удовлетворение от ремонта на парк „Кенана“, но очакват възстановяване на пейките, които бяха демонтирани заради ремонтните дейности.

    Припомняме, че ремонтът в най-големия хасковски парк започна през септември миналата година, след като Община Хасково подписа договор за 1 100 000 лв. с ДДС. Вече е преасфалтирана голямата пешеходна алея, която е с дължина 2.5 км. При започване на дейностите обаче пейките край алеята бяха махнати. Останаха беседките, както и пейките с бетонен постамент. Някои от посетителите на „Кенана“ се оплакаха, че няма къде да седнат, за да си отпочинат.

    Парк „Кенана“ последно беше ремонтиран частично през 2007 г., когато бе извършено облагородяване в началото на алеята заради построяването на скейтборд площадката. Останалата част от асфалтовата пешеходна зона бе компрометирана - имаше пукнатини, слягания, лошо отводняване, дупки и кръпки. Стълбищата бяха пропаднали и опасни.

    Мащабен ремонт се прави и на фитнес площадката на открито. Уредите са демонтирани за възстановяване, като предстои да се положи ударопоглъщаща каучукова настилка. Предстои да се монтират нови уреди и да се разшири зоната за спорт.

    Фитнес уредите и демонтираните пейки отново ще бъдат поставени в „Кенана“, но при подходящи климатични условия, които да бъдат съобразени с монтажа, каза кметът на община Хасково Станислав Дечев. От общинската администрация уточениха, че срокът на договора е до края на март тази година.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Пе
      Петрова
      66 -14
      09:57, 7 яну 2023
      Кметските избори наближават и трябва да се подхвърлят трохи на избирателителите. Изсипа се хиляди тонове асфалт и кенана заприлича на автомагистрала.
    • 2
      И
      И
      31 -7
      20:11, 7 яну 2023
      Голяма красота , върху асфалт , да сложиш асфалт , кой е доволен , каква анкета , никой не ни е питал , за нищо , всичко е скалъпено

      . Дечев отивай си у вас
      .
      .
    • 3
      Их
      Иха
      21 -1
      20:13, 7 яну 2023
      Времето е топло за сезона , сложете златните пейки , Дечев, з****й , стига залъгва бабите ..
    • 4
      Ио
      Иоп
      22 -1
      20:13, 7 яну 2023
      Смях ..
    • 5
      Ня
      Някой
      9 -6
      13:37, 8 яну 2023
      До вечно мрънкащите хора с негативните коментари! Нещо хубаво се прави за града без значение къде е, но дежурните тролове са винаги на пост и трябва се изкажат неподготвени....
    • 6
      Их
      Иха
      6 0
      14:01, 8 яну 2023
      Когато се прави нещо за града , да не се афишира толко много ...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини