От х:

Днес в x:

Хасково почете 175 години от рождението на Христо Ботев

    С почит към Христо Ботев започна отбелязването на днешния Йордановден в Хасково. На 6-ти януари се навършват 175 години от рождението на великия български поет, публицист и революционер. Ботев живее само 28 години, но остава в националната памет както с творчеството си, така и с революционното си дело.

    Пред бюст-паметника на героя в центъра на града венци и цветя поднесоха представители на местната власт, общественици, представители на политическите сили, на неправителствени организации и граждани.

    В почетния строй се включиха военнослужещи от Военно формирование 52 740 в Хасково и за първи път представителен блок от Учебен полигон „Корен“.

    „Ботев отдавна не е само в думите, не е в словото, не е в книгите или в паметниците. Ботев вече е в кръвта ни. Защото Той е България!“, каза в словото си кметът на Община Хасково Станислав Дечев.

    Преди да прозвучи победоносния „Ботев марш“ в изпълнение на Духов оркестър Хасково, Наталия Делчева от Професионалната гимназия по туризъм “Александър Паскалев“ изпълни стихотворението „На Ботев“ от поета Недялко Йорданов.

    Годишнина от рождението на Христо Ботев се отбелязва с ритуали на почит в цялата страна.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини