От х:

Днес в x:

Над 700 000 стоки ментета задържаха митническите служители на „Капитан Андреево“

Повече от  700 000 артикула са задържали от началото на годината до момента митническите служители на граничния пункт „Капитан Андреево“ при опит за контрабанда или заради съмнение, че са имитации на популярни марки. По-голяма част от стоките са текстилни изделия, обувки и парфюми със знаци на регистрирани търговски марки. 
През месец декември при три проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция са открити 115 509 артикула с логата на световноизвестни марки. 
При един от случаите на 15 декември такива стоки са открити в камион с полска регистрация. Шофьорът – украински гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Полша. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители разибират, че в 119 колета се съдържат стоки, които носят емблеми на световни търговски марки. 
Ден преди това  в друг товарен автомобил, но с турска регистрация са открити 13 628 текстилни изделия, по-голяма част от които тениски, мъжки боксерки и хавлиени кърпи с логата на над 10 марки. Камионът, управляван от турски гражданин е превозвал стоката от Турция за Нидерландия.
Третият случай е от 11-и декември, когато в страната от Турция влиза влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът му-турски гражданин представя митнически документи за превоз на групажна стока за Белгия. При извършената щателна митническа проверка в товарното помещение са открити 232 колета с хиляди текстилни изделия, стотици чифта обувки чанти, портмонета и колани, всички с логата на регистрирани търговски марки.
В изпълнение на Европейския регламент за защитата на правата върху интелектуалната собственост стоките са задържани и за случаите ще бъдат уведомени притежателите на търговските марки.
 
 
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини