От х:

Днес в x:

В пощите: Опашки по време на грип

Опашки, дълги десетки метри изпълват хасковските пощенски клонове. Част от чакащите са болни и дори и да не искат, са риск за останалите хора. Сигналът на читатели бе проверен днес от екип на Haskovo.net. Опашките, пред малкото работещи гишета надхвърляха 20 метра. Някои от хората наистина кашляха, други стискаха носни кърпички. Служителка на пощата обслужваше клиентите с маска на лицето.

Проблемът не е, че има опашки, а че се чака много, оплакаха се хората. След като от първи ноември EVN закри гишетата си навсякъде другаде, освен в пощенските клонове, сметките за тока се обслужват наред с препоръчани писма, телеграми, пенсии и пощенски записи, както и за плащане на телефони. По правило най-голямата навалица става на обяд, когато хората се възползват от обедната си почивка. Пак по правило тогава обикновено работи 1, най много две каси. Останалите са в обедна почивка, разказаха опарили се. Средно между 30 и 45 минути, а понякога и повече отнема чакането на опашка. Това глътва цялата обедна почивка, плюс неизбежния риск от заразяване с грип и ОРЗ/остро респираторно заболяване/.

Хасково продължава да е в състояние на епидемия. Градът е един от само 5-те в страната, в които училищата са все още в грипна ваканция. Стандартните мерки в подобна ситуация са избягване на публични и масови мероприятия. Отменени са женските и детски консултации, свижданията в болниците дори и плановите операции. Избягването на масови събирания явно не важи за пощите, където именно в първата десетдневнка на месеца се приемат сметките за ток, вода и телефон, а в някои от случаите там се обслужват сроковете за различните данъци и такси.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини