От х:

Днес в x:

Детска градина като от приказките радва малчуганите в Минерални бани

    Преди 30 години аз съм била в тази детска градина, сега съм истински щастлива, че детето ми расте в нея, защото тя е най-красивото и цветно детско заведение в цялата страна. С тези думи усмихнатата директорка на забавачката в Хасковските Минерални бани Десислава Борисова посреща гостите на прага на основно обновеното заведение.

    Детската градина „Снежанка“ отвари врати официално днес след голям ремонт, финансиран по проект за подобряване на образователната инфраструктура през ДФ „Земеделие“ с близо 1 млн.лева.

    За всички в курортната община 14 декември е празник, защото ежедневието на най-малките жители е изпълнено с пъстрота и уют.

    Детското заведение и филиалите му се посещава от 110 деца.

    След приключването на обновяването на централната сграда в Минерални бани, Общината е дофинансирала проекта в частта за осигуряване на чисто ново кухненско и обзавеждане за игралните стаи и спалните помещения.

    Лентата на обновеното заведение прерязаха заедно кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер и представителите на фирмата -изпълнител на реновирането и тази, която се е погрижила за цялостния интериор.

    Личи си, че всички, работили по проекта, са го направили с много ентусиазъм и любов. Във всяко кътче на детската градина превърнато в място за игра. Изпипани са и най-малките детайли. На всяка от вратите на групите има надписи с имената на екипа, който се грижи за децата.

    В тази детска градина няма затворени врати. Уютното пространство сякаш е едно цяло и прелива от първия на втория етаж. Децата могат да играят навсякъде, дори и в коридорите, защото в забавачката е еднакво топло в цялото пространство, заради геотермалното парно отопление. При ремонта сега инсталацията е изцяло подновена, обясни кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Н.
      Н.Петрова
      10 -10
      17:47, 14 дек 2022
      Браво г-н Искендер , браво на новата директорка и на всички колеги от Минерални бани! Желая ви здраве и творчески успехи с новата директорка, която изглежда достоен човек! Бъдете живи и здрави и изпълнени с енергия ! Поздрави!
    • 2
      Ве
      Венков
      9 0
      19:23, 14 дек 2022
      Браво ! Много хубава детска градина ! Всичко е изпипано.
    • 3
      Ш.
      Ш. Мехмед
      8 -8
      19:38, 14 дек 2022
      Палците надолу ги дават бившата директорка и мъжа и
    • 4
      Ян
      Янакиев
      9 -1
      20:14, 14 дек 2022
      Много хубава детска градина и хубава директорка! 👍
    • 5
      Бр
      Бравооо
      4 -1
      10:52, 15 дек 2022
      Обновена и красива! Нека се радват децата ни!
    • 6
      Би
      Билял -натегач и интригант
      1 0
      21:52, 3 апр 2024
      Браво
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини