От х:

Днес в x:

Деца от „Славейче“ с базар за Дани и за социален център в Хасково

    Традиционно в средата на последния месец от годината коледно настроение витае в детска градина №16 „Славейче“ в Хасково.

    Днес фоайето на учебното заведение бе отрупано с коледни сувенири, подредени в благотворителен базар. Те са изработени през последната седмица съвместно от деца, родители и учители по време на творческа работилница.

    Базарът бе открит днес с кратка концертна програма с участието на деца от 3 и 4 група, които заедно пяха и танцуваха. Те получиха ръкопляскания и поздравления от малцина родителите, дошли да уважат събитието.

    По-късно присъстващите имаха възможност да си откупят ръкоделия от базара, като средствата поставяха в кутия. Събраните пари ще бъдат дарени в две направления - за лечението на 5-годишния Дани от Хасково, който е с диагноза Сарком на Юинг, както и за закупуване на барокамера за прилагане на мека хипербарна кислородна терапия за лечение на деца с увреждания за Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в Хасково, каза старши учителят Нели Христова.

    Благотворителна инициатива е предвидена и в сграда „Ежко Бежко“. Тя ще представлява кулинарна изложба и ще е след около 4-5 дни, като средствата също ще бъдат дарени благотворително, каза временно изпълняващата длъжността директор Иванка Илчева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини