От х:

Днес в x:

Два бронзови медала и грамоти за информатиците на ПМГ-Хасково от национален и международен турнир

    Отново отлично представяне направиха възпитаниците на Природо-математическата гимназия "Акад. Боян Петканчин" в Хасково на Националния есенен турнир по информатика, чийто домакин беше град Шумен.

    Ден по-рано на  Международният турнир – IATI, който беше в хибриден формат - присъствено и онлайн, учениците от гимназията  завоюваха два бронзови медала и две Грамоти за отлично представяне. Хасковските представители участваха в условията на  изключителна конкуренция с присъствие на близо 400 участници от 18 държави от целия свят, а извън класирането се включиха и състезателите на Русия.

    Този турнир е уникален, защото обединява двете възрастови групи по програмиране – старша и младша.

    Деветокласникът Мартин Недев е с бронзов медал от Международния турнир - младша група, и 4 място с Грамота за отлично представяне на Националния турнир в група В. Димитър Шапатов - 5а клас - 3 място и Бронзов медал от Националния турнир в група Е. Никола Манолов - 6 клас - 6 място и Грамота за отлично представяне в група D. Ванеса Бачварова от 9б клас участва в Националния турнир, като решава същите задачи, които бяха дадени във втория ден на Международния турнир.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини