От х:

Днес в x:

Ученик от ПМГ Хасково с шанс за участие в първата Международна олимпиада по английски език

    Възпитаник на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ е с реален шанс да бъде един от представителите на България в първото издание на Международната олимпиада по английски език.

    Мартин Найденов е от 9Б клас и за първи път тази година се класира в Националния кръг на олимпиадата. Заради много добрите си резултати той е включен и в разширения отбор на България за Световната надпревара, която ще се проведе в средата на септември в Букурещ.

    Дали Мартин ще намери място в елита на гимназистите ще стане ясно след 25 април, когато му предстои онлайн интервю. В рамките на 5 минути той ще трябва да докаже на журито, че е достоен да бъде включен в националния отбор. Освен него, от Хасковска област има още двама участници, включени в разширения състав след Националния кръг на олимпиадата-от Езиковата гимназия в Хасково и от Димитровград.

    Заедно с Мартин с отлично представяне и класиране на Националния кръг са още трима ученици от Природо-математическата гимназия в Хасково. Това са: Теодор Георгиев от 8В клас, Александър Панайотов от 10Б клас и Лъчезар Георгиев от 10В клас, който за втора поредна година успява да постигне престижно класиране. Техни преподаватели са старши учителите по английски език в гимназията: Марияна Данева, Галина Марков и Мария Чанкова, която е и ръководител на Школата за подготовка по английски език по Националната програма „Ученически олимпиади и състезания“.

    „Като директор съм изключително щастлива, че трима колеги са отговорни за постиженията на учениците ни. Освен това, през тази година два пъти се увеличава броят на нашите възпитаници, които успяват да достигат до финала на националния кръг на олимпиадата по английски език.“, коментира добрите постижения Директорката на гимназия Гергана Петрова.

    Природо-математическата гимназия в Хасково ще е домакин в края на април Срещата „иновации в действие“, в която ще участват четири математически гимназии от страната и партньорите на хасковското елитно училище от град Серес.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Да
      Дали?
      0 0
      13:46, 9 апр 2023
      Дали ги е срам учителите в ПМГ от директорката им?
      Или на всички гербавите са им запушили с пари очи и уши?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини