От х:

Днес в x:

18 °C

Учениците от ПМГ в Хасково демонстрираха прилагането на новите технологии и иновации в часовете им

  С много интересна демонстрация на това как усвояването на учебния материал може да бъде забавно и приятно занимание, чрез прилагането на новите програми и технологии на практика, приключи днешния ден на четиридневното домакинство на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ по проект на Националната програма на Министерството на образованието „Иновации в действие“.

  Събитията от програмата са съгласувани с училищата партньори на Хасковската гимназия- “Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации” - град Бургас и ОУ “Христо Ботев” - село Войводово.

  В образователния форум „Полет над духовността. Иновации и традиции" тази вечер в зала “Хасково“ се включиха учениците, подготвени от преподавателите Дияна Славова, Коля Петрова, Велина Костова, Христина Пецова и Екатерина Тодорова.

  Те демонстрираха как прилагат холограми, тестови програми и още богата гама от иновативни практики, които са значими за развитието на мултидисциплинарния подход в обучението по математика, обществени науки, информационни технологии.

  Едно от интересните представяния бе на учениците от 7А клас -Мартин Недев и Денис Джуменов, които демонстрираха, че в света на химията може да е доста забавно и да се учи с по-голяма лекота, с разработената от тях платформа. За нея те бяха отличени с бронзов медал на Националната олимпиада по информационни технологии.

  Любопитна беше и демонстрацията как протичат часовете им по биология, която направи Мухамед Сали от 12Д кл., който тази година беше избран за "Ученик на годината по природни науки" на Математическата гимназия. Пред гостите в залата той показа различни приложения и програми, чрез които учат и през смартфоните си, и дори холограма, в случая на медуза, като обясни, че холограмите са също използвани често в часовете им по биология за онагледяване на преподавания материала.

  Природо-математическата гимназия в Хасково е за втора поредна година определена за иновативно училище и изпълнява съответно заложените дейности в Проекта за иновация. Те са в две направления. Едното от тях е свързано с интегрирането на нови методи в направление STEM в учебния процес, а също и с използването на мултидисциплинарния подход на преподаването.

  „Това, което видяхме тази вечер, означава че учителите са си свършили работа, техните методи на този етап са ефективни.“, отбеляза по време на форума директорката на училището Гергана Петрова.

  Второто направление, в което се развива гимназията като иновативно училище, е свързано с развитието на Облачната администрация на платформата Офис 3645. ПМГ-Хасково има регистрация от преди повече от 4 години и е едно от първите в страната училища в нея.

  Днес в администраторския акаунт се съдържат повече от 50 споделени папки с различно ниво на достъп и с огромно количество информация, свързана с училищното управление, сподели Гергана Петрова. Тя отбеляза, че това в значителна степен е съкратило използваните ресурси за обезпечаване на училищната администрация.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ин
   иноватор
   14 -7
   22:01, 14 май 2021
   Новите технологии ги прилагат да преписват и изкарват изпити без да си правят труд да прочетат нещо!
  • 2
   Тр
   ТРАКТОРИСТА
   12 -5
   22:25, 14 май 2021
   Ако се качат на някой от нашите американските трактори и ще си помислят че са в космически кораб :))
   • Др
    друг Тракторист
    7 -7
    22:28, 14 май 2021
    Те ще се качат за да се по друсат.

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  16 юни 2021
  Последни новини