От х:

Днес в x:

Стартира строежът на нова детска градина в Асеновград

Изображение 1 от 4

  Кметът д-р Христо Грудев днес даде официален старт на изграждането на нова детска градина, находяща се в кв. „Изток”  в Асеновград”.

  Той сподели, че „с добро чувство започваме строителството, да го завършим с добро чувство, да се радват нашите съграждани, децата да учат и да бъдат възпитавани при хубави условия и с божията помощ с майсторството на строителите напред. Честито да е!“.

  Кметът поясни още: „За пореден път имам възможност по време на моят мандат да направя първа копка на нова детска градина.

  Първият път беше тази в кв. "Запад", сега е тази в кв. "Изток".

  Ние проследяваме броя на децата, които имат нужда от детски ясли, детски градини и стигнахме до извода, че трябва да се изгради нова база, в която децата да бъдат обгрижвани.

  Новата сграда ще приема деца от ясленска група и детска възраст. 128 деца ще са. Съвременна нова сграда.

  Тук ще има и кухненски блок, модерен, съвременен. Ще има и басейн. На това място почти се изгради нов квартал ("Баделема").

  Имаме заложени средства в инвестиционната програма, с които да облагородим инфраструктурата на този квартал.

  Изградихме и новата улица „Отец Паисий“, подменихме и увеличихме дебита на каналния колектор.

  Целта беше да поеме инфраструктурно всички тези нови сгради, които се построиха наоколо.

  Финансирането е държавно. До тук имаме 3 млн. лв. Докато извършим всички тези законови процедури, стойността на строителството се повиши и ще търсим начини за допълнително финансиране“.

  Главната цел от реализацията на проекта е да се изгради изцяло нова детска градина с 6 групи, кухненски блок, физкултурен салон, закрит басейн, дворно пространство със съответните детски площадки, ограда и цялостно обзавеждане и оборудване - кухненско, спално, на помещения, свързани с възпитанието и обучението на децата, на детски кътове за игра, дворно пространство, учителски помещения и др.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини