От х:

Днес в x:

Две момиченца избягаха от детска градина, часове никой не забелязал липсата им

Две деца избягаха от детска градина в Берковица, а часове наред персоналът не е забелязал липсата им. Хлапетата са открити невредими, докато се разхождали из града.

Инцидентът е от понеделник преди обед, когато момиченца на 4 и 6 г. напуснали незабелязано пределите на детското заведение. Учителката, която е на смяна, не е разбрала, че ги няма, защото отговаряла за сборна група с много деца, обясниха от ръководството пред бТВ.

"Учителката е била навън с децата и не е забелязала, те са трийсет и няколко, с една леля персонал, която обслужва децата, защото има различни възрасти", коментира и.д. директор на ДГ "Малина" Илонка Славкова.

По обед родител установил, че раничката на детето му е пред дома им, но то самото липсва. Незабавно е подаден сигнал. Полицията започнала веднага да ти търси. В ранния следобед малките бегълци са забеляни да се разхождат в близост до училище.

По случая тече проверка.

"Важното е, че децата са намерени и са здрави. Оттук насетне да видим какво ще се случи с ръководството на детската градина, с отговорността, която трябва да поемат. Това, че са били повече деца, не означава, че не носим отговорност", коментира кметът на града Димитранка Каменова.

"Колко време са отсъствали децата, не мога да ви кажа точно, ще се прегледат камерите, ще се види, Мерки имаме достатъчно строги, случват се инциденти, не е изолиран случай, като в цялата страна", обясни Илонка Славкова.

Родителите са подали жалби. На виновния персонал ще бъде потърсена отговорност.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини