От х:

Днес в x:

Хасковският съд увеличи паричната гаранция на бащата, ударил директорка на градина

Окръжен съд – Хасково потвърди мярката „парична гаранция“ на бащата Красимир Вучков, който удари директорката на детска градина „Радост“ в Свиленград и я прати в болница „Пирогов“. Размерът на гаранцията обаче беше увеличен от 1000 лева на 2000 лева, съобщиха от Темида.

Първоначалното решение беше на Районен съд – Свиленград, но е било протестирано пред по-висшата инстанция. От прокуратурата са поискали на таткото да бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, но съдът не е уважил искането.

Припомняме, че инцидентът стана на 15.11.2022 г. Тогава мъжът отишъл да потърси обяснения защо детето му не е било обгрижвано подобаващо, дори напротив и ударил директорката Тодорка Чанкова-Хърсева, която паднала и получила счупване на лява тазобедрена става, причинявайки й трайно затруднение в движението на левия крак. Тя бе откарана в столичната болница. Срещу таткото е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда.

Окръжният съд споделя изводите на първоинстанционния съд, че не се установява съществуването на реална опасност Вучков да се укрие или да извърши престъпление. За това деяние се предвижда наказание от 2 до 10 години затвор. Установено е, че обвиняемият не е осъждан, живее в едно домакинство с малолетния си син и възрастната си майка. Твърди, че е единствен родител, който се грижи и отглежда детето, както и полага грижи към своята майка. Има настоящ адрес в Свиленград, на който пребивава и трайно живее. Мъжът има трудова заетост, от която получава доходи.

Съдът прие, че гаранцията в пари следва да бъде в по-голям от определения размер, за да има възпиращ ефект спрямо обвиняемия от укриване и взе предвид данните за имущественото му състояние.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Н.
    Н.М
    22 -16
    21:22, 2 дек 2022
    На мястото на бащата всеки би постъпил по този начин,всеизвестно е че спрямо малките деца отношението не е на високо ниво
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини