От х:

Днес в x:

Рицари на знанието попълниха редиците в ОУ“Христо Смирненски“

    Със символичния ритуал по полагането в „рицари на знанието“ на най-малките ученици от ОУ “Христо Смирненски“ започна днес патронният празник на школото.

    Ритуалът е привнесен от скандинавските държави, но вече години наред е обичан, очакван и много емоционален за учениците. Класните на първолаците полагат всеки с докосване с молив в званието „Смирненец“. По традицията се прочита клетвен лист и децата повтарят от него обещанията да са добри ученици, да следват съветите на родители и учителите си, да пишат домашните и да уважават съучениците си. Излъчен ученик от всеки от първите класове „подпечатва“ рицарското споразумение.

    През последните дни в училището минаха няколко инициативи, посветени на патронния празник и на Деня на народните будители, който отбелязваме на първи ноември.

    Учениците от по-големите класове направиха копия на Паисиевата История славянобългарска, а талантливи художници от училището нарисуваха портрети на някои от будителите.

    Децата организираха и кулинарен базар за събиране на средства за Клуба по роботика. А през цялата седмица рисунки на училището, нарисувани от възпитаниците му, красят фоайетата и коридорите на школото.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини