От х:

Днес в x:

Започва първият национален конкурс за ораторско майсторство „Мисия будител“

Регионалният исторически музей в Хасково обяви първия национален конкурс за ораторско майсторство за деца „Мисия будител“. Проектът се финансира от национален фонд „Култура“ по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински институти, както и със собствени средства на

Проектът включва създаване на национален конкурс за ораторско майсторство за деца и на календари с будители от регион Хасково.

Календарите ще бъдат изработени за следващите 5 години, до 2027 г. ,и ще бъдат разпространени безплатно във всички училища в региона. Целта им е не само да запознаят децата с 60 местни будители, но и да се ориентират във времето до 100-годишният юбилей на РИМ-Хасково.

В конкурса могат да участват деца от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна.Те трябва да заснемат 30-секундно видео на български език или с български субтитри от жестомимичен език, в което да покажат защо те са съвременни будители.

В помощ на участниците, РИМ-Хасково разработи специален Уоркшоп от 10 видеа с инструкции, насоки и примери, които са достъпни на www.kirkovo.com. В сайта, който също е създаден по проекта, има информация не само за конкурса, но и за всички новости около Кирково училище и започналия там ремонт.

първият национален конкурс за ораторско майсторство „Мисия будител“ е отворен за кандидатстване до 29-и ноември.

Най-добрите участници в трите възрастови категории в него ще получат наградите си на церемония на 26-ти ноември. Занапред обаче церемониалът по обявяването на призьорите ще се състои на 1-ви ноември -Денят на народните будители.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Fb
    FB
    1 -3
    11:36, 12 окт 2022
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини