От х:

Днес в x:

Наградиха лауреатите на Националния конкурс за ораторско майсторство „Мисия будител“

    Лауреатите на Националния ученически конкурс за ораторско майсторство „Мисия будител“ бяха наградени тържествено днес в зала „Археология“ на Регионалния исторически музей в Хасково.

    Според регламента участниците трябваше да представят видеа със свои изпълнения с продължителност минута и половина. Те бяха разделени в три възрастови групи – от 1 до 4 клас, от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас.

    Лауреат при най-малките е Алек Михайлов от Русе, който получи грамота и статуетка. На второ място в тази възрастова група е Катрин Иванова от Велико Търнова, а на трето е Елиф Али от Кърджали.

    При по-големите на първо място е класирана Ваяна Николова от Велико Търново. Второ и трето място в тази възрастова група не са присъдени във второто издание на националния конкурс.

    При най-големите наградата получи Даяна Дурчева от Сопот. На второ място е Илкер Илиев от Крумовград, а на трето място е съгражданката му Елена Петрова.

    Наградите на победителите връчи секретарят на Народно читалище „Заря“ Александър Милушев.

    „От това, което децата показаха, аз съм спокоен, че вече има на кого да предам своята дейност в читалището и културата на града. Желая им много успехи“, каза Александър Милушев.

    Церемонията по награждаването бе придружена с изпълнения на възпитаници на Музикална школа „Манол Иванов“ при Народно читалище „Заря 1858“ в Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини