От х:

Днес в x:

Д-р Христо Вълчанов пое БАБХ на най-високия пост

Д-р Христо Вълчанов отново е на най-високата длъжност в Българската агенция по храните. От днес димитровградчанинът е назначен за изпълнителен директор на агенцията.

От поста е освободен проф. д-р Христо Даскалов. Мотивите за това са, че той е в нарушение на изборното законодателство, тъй като вчера се е врнал на работа, преди Централната изборна комисия да обяви поименно избраните депутати“, обясни заместник-министърът на земеделието Крум Неделков.

Той поясни, че Даскалов в същия ден предприема разпоредителни действия с уволнения и назначения на служители, сключва неправомерно анекс към договор, с изтекъл срок на действие. И уточни, че след всички тези действия заминава в служебна командировка в Италия на разноски по проект към структура на БАБХ.

Д-р Христо Вълчанов беше назначен за заместник-директор на БАБХ в края на август със заповед на министър-председателя Гълъб Донев, след като през декември миналата година тогаващният премиер Кирил Петков го освободи от позицията на изпълнителен директор на Агенцията, назначен на длъжността със заповед на служебния премиер Стефан Янев, на кото д-р Вълчанов остана във времето от юли 2021 г. до януари 2022 г. Преди това дълги години работи в Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково, като от март 2012 г. до юли 2013 г. беше и неин директор.

Завършил е „Ветеринарна медицина“ в Тракийския университет в Стара Загора. Преминал е през различни допълнителни обучения, включително в Италия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини